Skip to content
Annonser på Europower

- Noen ulykker glemmer jeg aldri

mer-kraft-620x400----Kjetil-Utrimark

 

Kjetil Utrimark er HMS-sjef i nettselskapet Elvia. Kjetil er blant de påmeldte deltakerne på årets Høydekonferanse.

Vi har tatt en prat med han for å bli litt mer kjent, og for å forstå hvordan han møter beskjeden fra Energikommisjonen om "Mer av alt, raskere". 

- Hva er du mest stolt av i eget selskap?

- Jeg er mest stolt over den drivkraften som de ansatte viser for å levere «lys i lampa» til alle våre kunder hver dag. Jeg vil spesielt fremheve våre dyktige montører og leverandører, som strekker seg langt for å løse samfunnsoppdraget vårt. Sett i lys av HMS-arbeidet, så er det viktig at vi har gode holdninger, opplæring og retningslinjer slik hensyn til egen sikkerhet aldri tilsidesettes.
 
- Hva brenner du for? Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

- Jeg brenner for det å kunne gjøre en forskjell. Noen ulykker glemmer jeg aldri, men det å kunne bidra til at lignende ikke skjer igjen, og at vi stadig utvikler rutiner for å forhindre alvorlige hendelser, er viktig for meg. Det gleder jeg meg til å jobbe med, hver dag.
 
- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- Være ute i naturen, kiting, topptur på ski, langrenn, sykling eller bare gå turer i fjellet.
 
- Energikommisjonen har gitt marsordre om mer av alt raskere. Hva tenker du om det?

- Man jobber jo ofte best under press, og det er motiverende at det er høyt fokus på alt det viktige arbeidet vi skal gjøre fremover. Samtidig er HMS like viktig uansett hvor fort eller sakte en jobb skal utføres. Forskjellen er at når det skal skje i et høyt tempo, må vi ha ekstra god systematikk og rutiner for å unngå feil. Det har vi i dag, men jobber kontinuerlig med forbedringer.
 
- Hva betyr det for din arbeidsplass at bransjen skal gjøre mer av alt raskere?

- Vi må ha hodet på rett plass, og gjøre riktige valg. Ingen jobb er så viktig at den ikke skal gjøres sikkert.
 
- Hva mener du er viktige tiltak for å redusere risikoen for alvorlige ulykker og dødsfall når vi skal bygge mer kraft, raskere?

- Grunnmuren i Elvia sitt HMS-arbeid er «jeg bryr meg». Vi må bygge en kultur der vi er trygge på hverandre, passer på hverandre, og sier fra dersom man ser noe som ikke er sikker utførelse. For å få til dette vil jeg trekker frem to viktige elementer:

1) Ledere: Vi må ha ledere som engasjerer seg i HMS-arbeidet og er synlige rollemodeller.

2) HMS er lagarbeid: Vi må lære og utvikle oss sammen med våre medarbeidere og leverandører.
 
- Er det noe annet du ønsker å si?

- “Whether you think you can, or you think you can't – you're right,” – Henry Ford  - Vi skal klare utfordringene som ligger foran oss.

Den 26. september møter du Kjetil og mange andre i bransjen på Høydekonferansen for å diskutere og dele erfaringer for å bidra til mer kraft raskere - uten dødsfall.