Skip to content
Annonser på Europower

- Landbasert industri kan hente mye erfaring fra offshore

mer-kraft-2000

Bernt Håvardsholm er daglig leder i Onix, et selskap som gjennom digitalisering hjelper industrien med å få full kontroll på alt løst utstyr.

Vi har tatt en prat med Bernt Håvardsholm for å bli litt mer kjent med han, og for å forstå hvordan han møter beskjeden fra Energikommisjonen om "Mer av alt, raskere". 

- Hva er du mest stolt av i eget selskap?

- Jeg er mest stolt av menneskene i selskapet, og hva vi sammen får til.

- Hva brenner du for? Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

- Jeg brenner for å skape en enklere og tryggere arbeidshverdag for alle de som jobber med løfteutstyr i industrien.
 
- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- Jeg er veldig glad i å være på hytta!
 
- Energikommisjonen har gitt marsordre om mer av alt raskere. Hva tenker du om det?

- Vi må produsere mer kraft. Samtidig så må dette gjøres på en mest mulig bærekraftig måte med høyt fokus på HMS. Vi må aldri gå på akkord med sikkerheten.  
 
- Hva betyr det for din arbeidsplass at bransjen skal gjøre mer av alt raskere?

- Onix tilbyr digitale løsninger for de som jobber med løfteutstyr. Vi er med på å effektivisere industrien, samtidig som vi løfter HMS-nivået. For oss er «mer av alt raskere» en mulighet vi skal gripe.
 
- Hva mener du er viktige tiltak for å redusere risikoen for alvorlige ulykker og dødsfall når vi skal bygge mer kraft, raskere?

- Jeg tenker at landbasert industri kan hente mye erfaring fra offshore. Jeg har stor tro på erfaringsoverføring på tvers av selskap og også landegrenser.  Så mener jeg digitalisering er et viktig verktøy for å redusere risikoen. Et eksempel er bruk av droner istedenfor å sende mennesker opp i høyden.
 
- Er det noe annet du ønsker å si?

- Digitaliseringen har så vidt begynt. AI og annen teknologi kommer til å gi oss mange muligheter i et stadig økende tempo. Det er svært viktig at vi i denne situasjonen ikke går på akkord med sikkerheten.