Skip to content
Annonser på Europower

- Det er viktig at vi som bedrift og bransje stiller på Høydekonferansen for å diskutere fag

mer-kraft-620x400---Gro-Valsvik

Gro Valsvik er ansvarlig for kommunikasjon i KAEFER Energy. I år deltar hun også i programkomiteen for Høydekonferansen.

Vi har tatt en prat med Gro Valsvik for å bli litt mer kjent med henne, og for å forstå hvordan hun møter beskjeden fra Energikommisjonen om "Mer av alt, raskere". 

- Hva er du mest stolt av i eget selskap?

- KAEFER Energy har alltid mye spennende på gang. Vi har mange entusiastiske medarbeidere med planer og drømmer for bedriften og fagene våre sin fremtid. Jeg er stolt av mine dyktige kolleger som arbeider ute på prosjektene, både på landanlegg og offshore-installasjonene. De står på hver dag for effektivt å kunne produsere gode leveranser til våre kunder, uten at det går på bekostning av helse, miljø og sikkerhet. Jeg er også stolt over de operative medarbeiderne mine som er flinke til å fange opp ideer og innspill til ulike forbedringer både av metoder og produkter , som fører til forbedrede leveranser, men som også forbedrer HMS, kost og effektivitet.

- Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

- Arbeidsoppgavene mine, som består av både operative og strategiske oppgaver innen marked- og kommunikasjonsfaget. Jeg får arbeide med varierte og spennende oppgaver i tillegg til at jeg får møte utrolig mange hyggelige medarbeidere, kunder og leverandører som tilfører meg verdi både med hensyn til motivasjon, læring og ny kompetanse.  

- Hva brenner du for?

- Siden vi er en prosjektbedrift, hvor mange av oss er spredd ut på ulike prosjekter nasjonalt, men gjerne også internasjonalt, så må jeg si at jeg brenner litt ekstra for informasjonsdeling og internkommunikasjon.  Målrettet, åpen og ikke minst interaktiv kommunikasjon i organisasjonen er noe vi hele tiden må arbeide mot. Jeg tror dette har stor verdi i form av at stolthet, motivasjon og engasjement hos våre ansatte og tilrettelegger for deling av erfaringer, kompetanse og kunnskap.

- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- Da liker jeg å gå eller jogge lange turer i nærområdet mitt på Laksevåg i Bergen. Ellers så er jeg over gjennomsnittet glad i musikk og tar meg gjerne en tur på konserter i ny og ne.

- Energikommisjonen har gitt marsordre om mer av alt raskere. Hva tenker du om det?

- Med den raske utviklingen som skjer i samfunnet vårt, så ser også jeg at det er nødvendig med mer kraft, raskere, men med en forutsetning om fastsatte og gjennomtenkte rammer for å utvinne denne kraften slik at det ikke går på akkord med natur, helse og miljø, men også for å sikre fremtiden til neste generasjon. Vi må ikke glemme at dette er en viktig del av «det grønne skiftet».

- Hva betyr det for din arbeidsplass at bransjen skal gjøre mer av alt raskere?

- For oss som bedrift kan det nok ha en økonomisk fordel. Men som vedrift  har vi fortsatt ansvaret for at ting går etisk og riktig for seg, og at vi forholder oss til vår politikk om å forebygge og unngå skade på mennesker, materiell og miljø.

- Hva mener du er viktige tiltak for å redusere risikoen for alvorlige ulykker og dødsfall når vi skal bygge mer kraft, raskere?

- Gode og innarbeidede arbeidsprosesser og rutiner, og grundig opplæring av personell.

- Har du deltatt på Høydekonferansen tidligere?

- Ja, en gang. Da holdt kollegaen min Christian Heggelund og jeg et foredrag om et byggeprosjekt, hvor vi delte og erfaringer fra arbeid i høyden offshore vs. landbasert.

- Hva er din forventning til årets Høydekonferanse?

- Det blir spennende å høre hva som kommer ut av spørsmålet konferansen stiller, og som også er den røde tråden gjennom hele konferansen, nemlig hvordan det skal bygges ut mer kraft, uten at det skjer dødsfall. Det er også viktig at vi som bedrift og bransje stiller på en slik felles arena for å diskutere fag. En arena der mange av oss har ulik bedriftsbakgrunn, ulike posisjoner, ulik erfaring og ulik utdanning, men som knytter oss sammen fordi vi har et felles mål om sikkert arbeid i høyden. Det er viktig at vi i fellesskap diskuterer utfordringer, forbedringer og løsninger innen arbeid i høyden. Dessuten er det også vår oppgave å synliggjøre-, gjøre arbeid i høyden og relevante fag attraktive, og ikke minst få frem viktigheten av de langsiktige verdiene som arbeid i høyden bidrar til.  

Vi gleder oss til å møtes på Høydekonferansen. Vi har som ambisjon å samle 200 mennesker som sammen skal dele kunnskap og erfaringer rundt sikkert arbeid i høyden.

I år er ambisjonen å samle 200 deltakere på Høydekonferansen. Du treffer Gro Valsvik og mange flere på Høydekonferansen den 26. september.