Skip to content
Annonser på Europower

Presentasjon av styringsgruppa - Tore Rønstad

 

Styringsgruppen for Høydekonferansen

Jeg er stolt over å kunne presentere årets styringsgruppe – en dedikert samling av erfarne fagpersoner som med sin ekspertise sikrer Høydekonferansen som en ledende arena for deling av kunnskap og erfaring innen bransjen.

Styringsgruppens medlemmer bringer med seg en unik kombinasjon av innsikt og erfaring fra ulike deler av sektoren. Deres strategiske blikk og brennende engasjement har vært avgjørende for å forme konferansens program, sikre relevante temaer og tiltrekke viktige foredragsholdere som brenner for sikkert arbeid i høyden. 

Jeg vil rette en spesiell takk til styringsgruppen for deres arbeid og verdifulle bidrag. Deres innsats gjør det mulig å skape en arena der deltakere kan hente inspirasjon, bygge nettverk og styrke sin faglige kompetanse. 

Her kan du bli bedre kjent med medlemmene av styringsgruppen. 

Neste medlen er  Tore Rønstad, en sentral skikkelse innen sikkerhet ved arbeid i høyden i Norge. Han representerer Norge både i europeiske og globale standardiseringsprosjekter for sikkert arbeid i høyden.

I tillegg er Rønstad faglig leder i SOFT Sertifisering, en organisasjon som fokuserer på sikkerhet og opplæring innen tilkomstteknikk. Han har også vært prosjektleder for fallulykkegruppen i Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfSBA), der målet er å redusere antall fallulykker i bransjen.

Rønstad har mottatt anerkjennelse for sitt arbeid, blant annet Høydekonferansens HMS-pris i 2023.

 

Mer kraft raskere styringsgruppa  (2)

 

Hvorfor takket du ja til å bli med i styringsgruppen for Høydekonferansen ?

Jeg mener det er viktig å være med til å påvirke for et trygt arbeid i høyden. Arbeid i høyden finnes over alt, og da er det viktig å snakke med et bredest mulig spekter av bransjer

Hva mener du er det viktigste fokuset på sikkert arbeid i høyden?

Adferden din må være basert på forståelse. Først når man forstår godt nok kan man vurdere risikoen som igjen leder til tiltak. Denne forståelsen får man best ved å benytte seriøse opplæringsaktører.

Hva mener du bransjer som beveger seg i høyden kan lære av hverandre?

Det er nok ulike utfordringer mellom bransjene. Men jeg tenker at sikkerhetskultur som man finner i en del miljøer, kan man bli mer nysgjerrig på. Dette varierer mye mellom ulike miljøer og bransjer. 

Annet du har på hjerte?

 

Alt ligger til rette for å få til en positiv utvikling med tanke på ulykkestall. Verktøyene er der! Man har flinke miljøer, standarder og regelverk. Her handler det om å hente opp en passende fastnøkkel i stedet for en slarket skiftenøkkel.