Skip to content
Annonser på Europower

- For vårt selskap representerer dette en mulighet til å vokse

mer-kraft-620x400---Charlotte-Yri

 

Charlotte Yri er Project Developer i Aak Energy.

Vi har tatt en prat med henne for å bli litt mer kjent, og for å forstå hvordan hun møter beskjeden fra Energikommisjonen om "Mer av alt, raskere". 

- Hva er du mest stolt av i eget selskap?

- Det som virkelig gjør meg stolt er våre folk. Som relativt ny i selskapet, er jeg imponert over den omfattende kompetansen som finnes her. Det å være en del av et selskap som har vokst til et stort konsern med over 370 dedikerte medarbeidere, er noe jeg verdsetter høyt å være en del av.
 
- Hva brenner du for? Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?

- Min lidenskap ligger i utvikling – både personlig og for hele organisasjonen. Jeg tror på kontinuerlig forbedring, og det er denne drivkraften som gjør hver arbeidsdag spennende. Ellers er inkludering noe av det viktigste for at alle skal kunne glede seg til å gå på jobb. God ledelse er essensielt for å sammen lykkes, og oppnå trivsel på en arbeidsplass. Jeg føler meg heldig som har en god leder som støtter, og gir meg det spillerommet jeg trenger for å lykkes. En prosjektleder sa til meg en gang «det er LE-DEL-SE» og i det ligger det veldig mye.
 
- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- Jeg liker best å være på hytten, og planlegge hage og hytteprosjekter. Alle aktiviteter med god mat fungere også meget fint. I disse tider starter også jakt sesongen, og da er det jakten på sopp i skogen jeg tenker på. Jeg liker vedlikeholdsprosjekter så lenge jeg kan fakturere en kunde. Men hjemme bør det være minst mulig vedlikehold. I år flyttet vi faktisk til leilighet, dette for å få mer tid til det som er gøy.
 
- Energikommisjonen har gitt marsordre om mer av alt raskere. Hva tenker du om det?

- Jeg er enig i at det er behov for et taktskifte, og med et stort fokus på fornybar energi. Energikommisjonens rapport er veldig spennende og peker på viktige temaer. Jeg håper det går å bryte det ned og «ta det i bruk» for å se på det som muligheter og incentiver.  Kanskje litt som et pressmiddel for å komme i gang. Det er viktig å utnytte denne drivkraften for å fremme innovasjon og vekst innen fornybar energi.
 
- Hva betyr det for din arbeidsplass at bransjen skal gjøre mer av alt raskere?

- For vårt selskap representerer dette en mulighet til å vokse, videreutvikle våre tjenester, og kanskje ta i bruk ny teknologi. Jeg er spesielt opptatt av at dette skal skape muligheter for norske selskaper og arbeidstakere. Som selskap håper jeg også det kommer løsninger vi kan dra nytte av som reduserer investeringsrisiko og fremmer kompetanseutvikling. For vår bransje er dette er en kostbar omstilling.
 
- Hva mener du er viktige tiltak for å redusere risikoen for alvorlige ulykker og dødsfall når vi skal bygge mer kraft, raskere?

- Forebygging av ulykker krever grundig risikovurdering, planlegging, og kontinuerlig opplæring. Riktig utstyr og en kultur for å ta vare på hverandre er essensielt. I Norwegian Group prioriterer vi sikkerhet i alle ledd. Vi er spesialister på arbeid i høyden, og ved krevende adkomst. Eks. sikker entring og evakuering er områder vi ofte jobber med i våre kunders planleggingsfaser, så gode planer på dette området er også viktig. Tilkomstteknikk bransjen er godt kjent for sin eksemplariske håndtering av på HMS og sikkerhet. Alle skal hjem minst like hele som den dagen de kom på jobb.
 
- Er det noe annet du ønsker å si?

- Jeg vil understreke viktigheten av å støtte norske leverandører i overgangen til fornybar energi. Det er essensielt å bygge opp kompetansen i Norge, sikre at arbeid og kunnskap forblir her. Et av mine ønsker er blant annet at ved arbeid i Norske vindparker on/offshore, der det skal være arbeid i tau, skal Soft NS9600 være et krav, man kan heller gi dispensasjon for å fravike kravet ved behov. Dette vil være viktig for å sikre at mest mulig arbeid og kompetanse forblir i dette vakre land. Jeg vil også oppfordre flere til å utdanne seg til turbin og bladteknikere, det er et kjempebehov fremover, og en spennende bransje i vekst. Ikke minst det er et veldig fint og inkluderende miljø i bransjen.

Den 26. september møtes hele bransjen på Høydekonferansen for å diskutere og dele erfaringer for å bidra til mer kraft raskere - uten dødsfall.