Elizabeth Lund jobber som Training Coordinator i Bilfinger Nordics.
I år er hun invitert som foredragsholder på Høydekonferansen.
Vi har tatt en prat med Elizabeth for å bli litt bedre kjent med henne, og for å forstå hvordan hun møter beskjeden fra Energikommisjonen om "Mer av alt, raskere".
- Hva er du mest stolt av i eget selskap?
- Vi har en enorm satsning på lærlinger sammen med gode faddere for å utdanne fremtidens fagarbeidere. Det er de som er fremtiden til bedriften.
- Hva brenner du for? Hva gjør at du gleder deg til å gå på jobb?
- Jeg arbeider på avdelingen Bilfinger Academy som arbeider med rekruttering og kompetanseutvikling av lærlinger og operatører. Som tidligere lærling selv brenner jeg for at alle skal føle seg sett og velkommen. Trivsel står høyt på agendaen. Jeg gleder meg alltid til å gå på jobb da jeg får muligheten til å snakke med ulike personer hver dag. Ingen dag er lik!
- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
- Da tilbringer jeg for det meste tiden sammen med familien min og venner. Jeg liker veldig godt matlaging.
- Energikommisjonen har gitt marsjordre om mer av alt raskere. Hva tenker du om det?
- Helt umiddelbart høres marsjordren skremmende ut. Konsekvensene for en slik tilnærming kan være både positive og negative. De negative konsekvenser kan føre til fatale konsekvenser. HMS er det viktigste vi gjør.
- Hva betyr det for din arbeidsplass at bransjen skal gjøre mer av alt raskere?
- Vi arbeider for å ha rett kompetanse på rett plass, dette vil gjøre at vi vil jobbe mer effektivt enn at det skal oppleves som en marsjordre som et krav til at vi skal jobbe raskere. Da minsker vi risikoen for uønskede hendelser. Ved å ha god opplæring i alle selskap og systematisk videreutvikling av den enkelte ansatte vil det gi høy presisjon og effektivitet i leveranser.
- Hva mener du er viktige tiltak for å redusere risikoen for alvorlige ulykker og dødsfall når vi skal bygge mer kraft, raskere?
- Det blir litt som vi svarte ovenfor. Men ved å være med i den tidlige planleggingsfasen med kunde vil vi kunne spisse inn både kompetanse og bestillinger for å minimere risikoen for feil. Det bør kartlegges hva i prosessene som kan gjøres raskere i samråd med utførende og ingeniøravdelingen slik at man oppnår optimal utførelse uten skader på personell og utstyr.
- Har du deltatt på Høydekonferansen tidligere?
- Nei. Dette blir første gang, så det er utrolig hyggelig at jeg har blitt invitert til å snakke på scenen.
- Hva er din forventning til årets Høydekonferanse?
- Jeg ser frem til gode innlegg og gode samtaler på tvers av bedrifter. Det er et viktig tema som løftes.
I år er ambisjonen å samle 200 deltakere på Høydekonferansen. Du treffer Elizabeth og mange flere på Høydekonferansen den 26. september.